tirsdag 8. september 2009

Vibrandsøy


Jeg har vært på Vibrandsøy. Det er en liten øy utenfor Haugesund. Tidligere var det mange som bodde der og de hadde egen skole der. Nå er der ingen fastboende der lenger. Inn til Haugesund tar det bare fem minutter med båt. Det er ikke langt i det hele tatt. Noen ønsker seg bro over, men ikke alle. Mange innbyggere i Haugesund vil ha en liten øyperle like utenfor byen som de kan reise til med båt. Det er rett og slett ganske sjarmerende å ta båten ut til Vibrandsøy.
Forrige helg kjøpte Haugesund kommune øyen av en familie som har eid den i mange år. Ordføreren var ganske fornøyd over å ha fått en ny øy han kan bestemme over. Særlig da staten sponset kjøpet med mange millioner åpnet det seg enda flere muligheter. Nå oppstår spørsmålet hva kommunen skal bruke øyen til. Mange vil ha det til friluftsområde, kultursjefen vil ha filmstudio, noen vil ha opera der, noen dra på teltturer der og noen vil bade der.
I hverfall er det sikkert at mang av de gamle husene der trenger oppussing. Noen holder på å falle sammen. Jeg ser et problem med alle vinduene, som alltid er så firkantet. Kanskje litt mer runde vinduer vil myke opp fasaden litt. Det kunne blitt helt spesielt med runde vinduer i alle de gamle husene. Noen som støtter det?

3 kommentarer:

  1. Vil bare opplyse om at det bor 4 personer på Vibrandsøy, ein familie på tre og ein eldre mann. Den eldre mannen har bodd der leenge, og de andre flytta i mai.

    SvarSlett
  2. Takk for opplysningen. Hils dem gjerne og si de bor på en veldig fin øy.

    SvarSlett
  3. Idiotisk forslag med runde vinduer. Er ikke meninge å bevare disse flotte bygningene i sin originale form? Runde vinduer vill esett helt malplassert ut.

    SvarSlett