torsdag 1. oktober 2009

Runde Bønner stikker ikke


Bønner er bare så sunt sunne. Runde og sunne. Rett og slett kjempesunne. Dessuten er de ikke i nærheten av å være firkantet. Disse bønnene på bildet skal visstnok være spesielt gode for huden. En gang lærte jeg en bønneoppskrift av en indisk kokk. Han påsto at den indiske maten var veldig sunn og at indere nesten ikke fikk kreft, siden de spiste så sunn mat. Her er i hvertfall oppskriften:

250 g bønner
1 liter kokende vann
1 stor løk (hakket)
2 hvitløksfedd (hakket)
2 ts revet ingefær
2 ss tomatpure
Grønnsakbuljong
Gurkemeie
Bäsilikum
Cayenepepper
Karry

Hell 5 dl kokende vann (tilsatt buljong) over bønnene og la stå i 2-3 timer. Hell av vannet. Stek løk, hvitløk og ingefær til de er myke. Tilsett bønnene, 5 dl vann, tomatpurre og gurkemeie. Kok opp under omrøring. La det småkoke i 30 minutter. Tilsett krydder og la det koke litt til før servering.

Retten kan varieres ved å tilsette feks blomkål og gulrøtter. Rester kan moses godt og brukes som postei på brød.

God appetitt og lykke til. La det prikke på ditt kjøkken også. Og send gjerne noen ord om hvordan det smakte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar