mandag 18. mai 2009

Alfa-hoanna


Ser dette ut som en most torskehjerne, også? Faktisk er det bare noen malingskvetter på mitt kjøkkenbord. Har kalt den største prikken for alfa-hoanna, oppkalt etter meg, Anna. Lurer på om Karin ser forskjell. Kan du finne ut noe viktig om dette bildet, da Karin? Ser du noen proteiner du aldri har sett før, kanskje? Eller kan noen andre tolke det litt?

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren er skrevet av Karin:
    Synes det ble helt glimrende på bloggen din :-) Likte spesielt godt det om at prikkene kan hjelpe menneskene. Og alfa-hoanna :-) Bare så det er sagt, for ordens skyld, så er det effekter av forurensning (kvikksølv og PCB) jeg undersøker -men det er ikke så viktig. Det viktigste er, som du sier, at prikkene kan hjelpe menneskene..

    Malingskvettene på kjøkkenbordet ligner utrolig på bilder av denne metoden (som heter to-dimensjonal gelelektroforese, forkortet 2-DE...). Ligner faktisk veldig på bilder av most torskelever. Mer enn på most torskehjerne. Ulike moste prøver har jo sitt eget "fingeravtrykk" av prikker, og "fingeravtrykket" du laget på kjøkkenbordet ligger altså nærmest fingeravtrykket til torskelever :-) Forresten, du endret fargen på kjøkkenbordbildet etter en stund, sant? Var det ikke mer brunaktig først? Den fargen var faktisk veldig lik den disse 2-DE-gelene har i virkeligheten! Jeg har tatt svart-hvitt-bilder av dem (pga. databehandlingen etterpå), men de var altså i brun-toner i utgangspunktet.

    SvarSlett